Total Diz Değiştirme Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

Total Diz Değiştirme Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Total Diz Değiştirme Ameliyatı, diz artroplastisi olarak da bilinir. Ağır hastalıklı diz eklemlerinde ağrıyı gidermede ve işlevi geri kazanmada yardımcı olur. Bir cerrah, diz kapağı, uyluk kemiği ve incik kemiğinizden kıkırdak ve yaralı kemiği alır ve ardından diz protezi ameliyatı sırasında metal alaşımlardan, polimerlerden ve yüksek kaliteli plastiklerden yapılmış yapay bir eklemle değiştirir. Bu süreç minimal invazivdir, minimum kan kaybı vardır ve hastalar genellikle çok fazla ağrı kesici kullanmadan çok daha az ağrı yaşarlar, bu da daha hızlı iyileşme sağlar.

Artroplasti nedir, Total diz protezi, tüm tıpta en başarılı tedavilerden biridir. Cerrahi ilk olarak 1968 yılında uygulandı. O zamandan beri cerrahi malzeme ve yöntemlerdeki gelişmeler etkinliğini büyük ölçüde artırdı. Her yaştaki yetişkin ameliyat için düşünülebilir, ancak çoğu 60 ila 80 yaş arasındaki kişilere uygulanmaktadır. Artık daha fazla insan bu ameliyatı daha genç yaşta almaktadır.

Diz protezi ameliyatı, son dönem artriti olan hastalar için son on yılda popüler ve güvenli bir seçenek haline geldi. Ağrı, diğer tüm tedavi yöntemlerinin başarısız olacağı kadar şiddetlendiğinde, ağrısız ve aktif bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bazen bir diz protezi prosedürünün maliyeti, hastaların ameliyat olmasını engelleyebilir.

Diz protezi ameliyatının maliyeti nedir?

Türkiye, yerli ve yabancı hastalar için düşük maliyetli toplam Diz protezi ameliyatı seçeneği sunduğu için en çok tercih edilen medikal turizm destinasyonudur. Türkiye’deki  en iyi total diz protezi cerrahından tedavi görmek için her yıl birkaç hasta Hindistan'a geliyor. . .

Diz Protezi Ameliyatından Sonra Başlıca Riskler Nelerdir?

Tüm büyük cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, komplikasyonlar meydana gelebilir. Total diz protezi ameliyatından sonra en yaygın risklerden bazıları şunlardır:

enfeksiyon

Sertlik

Osteoliz

Gevşeme

Diz Protezi Ameliyatının faydaları nelerdir?

Ameliyattan sonra hasta diz ile ilişkilendirdiği ağrılardan kurtulur. Diz protezi ameliyatının faydalarından bazıları şunlardır:

Ağrı kesici: Orijinal, artrit yüklü eklem yüzeyleri ayrıldığından ve metalik ve plastik malzemelerle değiştirildiğinden, açıkta kalan kemiğin neden olduğu orijinal eklem ağrısı artık mevcut değildir. Bu, hastaya ağrının önemli ölçüde azalmasını ve hatta ortadan kalkmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismus Nedir

Evlilikte İlk Gece Korkusu Nasıl Yenilir?

Vajinismus Tedavi Aşamaları