Cinsel İsteksizlik Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?


Cinsel İsteksizlik Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir

Çeşitli nedenlerden kaynaklanan sebepler cinsel isteksizliğin oluşmasına neden oluyor. Cinsel isteksizliğin tanımı erkeğin veya kadının en az 6 ay süre herhangi bir cinsel düşüncenin bulunmamasıdır. Cinsel ilişkiye girmek istememe veya azalma durumu cinsel isteksizliğin nötr olmasını sağlar. Bu durum karşısında kadınların erkeklere göre daha fazla cinsel isteksizliği bulunur. Bunun başlıca nedenleri bulunuyor.

Bunlardan en belirgini strestir. Hekimlerin hastalarda oldukça sık karşılaştıkları bu durum karşısında, hastalar çeşitli tedavi yöntemlerine başvurmalarını sağlıyor. Gerek psikolojik gerek fiziki müdahale olarak tedaviler uygulanıyor. İlk olarak uzman doktor bu hastalığa sebep olan nedenin bulmasını sağlıyor. Kalp, prostat, diyabet gibi çeşitli hastalık gruplarında bu durum yaygındır. Burada uzman kişi hangi sebepten kaynaklı olduğunu analiz ederek gerekli tedavinin uygulanmasını sağlıyor.

Cinsel İsteksizlik Belirtileri


2 ana grupta incelenir.
1-Fiziksel faktöre bağlı nedenler: Yaş ilerlemesi, menopoz, kullanılan bazı ilaçlar gibi sebepler cinsel isteksizliğin olmasını sağlıyor.
2-Psikolojik faktöre bağlı nedenler: En sık görülen belirtilerin başında psikolojik belirtiler geliyor. Cinsel isteksizlik vakalarının %99’u psikolojik faktöre bağlıdır. Cinsel ilişkiye hazır olamama ve korku, heyecan ve cinsel fobinin bulunması baş etkendir. Her türlü detaylı bilgi için https://kadincinselligi.com internet adresinden bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismus Nedir

Evlilikte İlk Gece Korkusu Nasıl Yenilir?

Vajinismus Tedavi Aşamaları