Vajinismus Tedavi Aşamaları

Vajinismus Tedavi Aşamaları


Vajinismus cinsel ilişki yaşama sırasında kadının vajina kas gruplarının istemi dışında kontrolü kaybederek kasılmasına denir. Genel olarak ilk cinsel deneyim yaşama durumunda ortaya çıksa da evlilik çatışmaları, cinsel travma, ağrılı jinekolojik muayeneler ve operasyonlar sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Vajinismus her yeni 110 çifte sık görülen bir sorundur. Vajinismus tedavi aşamaları cinsel terapisi ile bilişsel davranışsal yöntemler uygulanarak yapılan tedavidir. Bu %100’dür başarı sağlayan bir tedavi olmaktadır. Vajinismus hastalığı psikolojik bir sorundur. Profesyonel anlamda cinsel terapistin eşliği sayesinde tedavi edilebilir.  

Vajinismus Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?


Vajinismus tedavi aşamaları uygulandığında çeşitli psikoterapi olan bilinçsel davranışsal terapinin cinsel terapiye uygun şekli uygulanır. Bilinçsel ve davranışsal yöntemler sayesinde kişi:
·         Kişi yanlış, abartılı cinsel bilgileri doğru bilgilendirme,
·         Kadının cinsel organları ve kendi bedenini tanıma işlevinin öğrenmesi,
·         Nefes gevşeme egzersizleri sayesinde beden gevşetmeyi kontrol altına almayı öğrenmesi,
·         Vajina kaslarında bulunan istem dışı kasılmaları kontrol altına almayı öğrenmesi,
·         Çiftlerin cinsel terapist rehberlerinde yapılan aşk oyunları ile vajinaya herhangi bir şeyin girmesinin fobik korkuyu ortanda yenmesi gibi öğretilere de sahip olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismus Nedir

Evlilikte İlk Gece Korkusu Nasıl Yenilir?